THIERRY

 

 

 

ik ben thierry. ik ben zeventien. mijn vader is dood. mijn moeder is van werk veranderd. ze zeggen dat ik altijd met mijn hoofd naar beneden sta en met mijn armen gekruist. ìk weet dat niet. ik zou tot honderd willen tellen. tot honderd tellen en er niet meer zijn.

met: daan appels,
thomas janssens, hans mortelmans, leonard muylle en isabelle van hecke
regie: peter seynaeve
dramaturgie: ans vroom
kostuums: ilse vandenbussche
licht: mark van denesse
foto's

‘JAN levert met thierry een pijnlijk harde, oorverdovend stille voorstelling af die zich als een strop rond de keel snoert.’ (7/11/2007 – liv laveyne – de morgen)

‘thierry is niet zomaar een instructief stuk over zelfdoding. het is bikkelhard, eigenzinnig theater. de regie schakelt heen en weer tussen wegende stiltes en uitzinnig geroep, tussen het geloofwaardige, realistische spel van de jonge acteurs en het groteske personage van de moeder. (...) JAN heeft met thierry een korte, krachtige productie afgeleverd. straks gewagen we nog van een aanwinst voor het landschap. (7/11/2007 – mark cloostermans – de standaard)

'wat Peter Seynaeve met deze groep jongeren bereikt heeft, is pure klasse. een zwaar onderwerp is op een mooie en indringende manier aangepakt zonder in holle clichés en moraal te vervallen. geen zwart-wit-personages, geen typetjes. allen zijn het genuanceerde personages. ze blijven het hele stuk aandoenlijk kwetsbaar. je moet het maar kunnen.' (14/12/2007 – tuur devens – theatermaggezien.be)

'dit bikkelharde stuk over zelfdoding bij jongeren en de onuitstaanbare schaamte-en-pijn-van-het-zijn in de puberteit, was een van de mooiste en meest aangrijpende dingen die wij afgelopen jaar zagen.' (18/03/2008 - katrien brys - zone03)

deze voorstelling werd geselecteerd voor het theaterfestival 2008<< home